Det Er Nok Nå!

Rent ut sagt har jeg gitt opp for lenge siden, jordkloden står til knes i dritt.
Verden går til helvete, vi mennesker er på rødlista, og snart er alt liv på jorda utryddet. Det er dette jeg blir fortalt av unge og sinte jenter fra diverse lugubre grender nord for Brønnøysund, og det er dét jeg har kommet til å tror på.

Dagsnytt Atten har blitt den nye arenaen for disse jentene, og jeg har fram til nå slukt hvert ord fra deres søte lepper(dæven, der røpet jeg meg som den sexisten jeg er! Men bortsett fra det…)

Nå er det altså slutt. Det får være nok nå. Jordas undergang skal få gå sin gang, uten meg på beste tribuneplass.

Jeg lukker bare det hele ute fra bevisstheten, kapsler meg mentalt inn. Det er en metode som har fungert i nesten 77 år, så hvorfor skulle den ikke gjøre det nå?

Det nye er at jeg får med meg alle stjernekikkerne. De bryr seg ikke en døyt om undergangen, de heller.

I stedet sender de ut meldinger om at det er funnet cirka(!) 300.000 nye galakser i verdensrommet. De tenker stort, disse folka. Og langsiktig. Det går faktisk i millioner, sogar milliarder, av år. Har de da ikke lest aviser, disse astronomene og astrofysikerne?

Bare hør på dette:

– Det ser ikke ut som noe vi har vært vant til å se, sier astronom Cyril Tasse ved Parisobservatoriet, til telegrambyråene.

Ifølge NTB(Men i all verden, driver den bedriften aktiv virksomhet ennå?) har over 200 astronomer fra 18 land vært med på studien.

Ved å bruke radioastronomi har de sett nærmere på et segment av himmelen over vår nordlige halvkule.

Der har de avdekket 300.000 tidligere ukjente lyskilder som de mener stammer fra fjerne galakser.

Ved å benytte radioastronomi kan forskere avdekke stråling som oppstår når store himmelobjekter påvirker hverandre.

Forskerne brukte LOFAR-teleskopet i Nederland til å fange opp spor etter gammel stråling som ble dannet da galakser slo seg sammen.

Disse strålene, som tidligere ikke har vært avdekket, kan strekke seg gjennom millioner av lysår.

– Med radioobservasjoner kan vi avdekke stråling fra de tynne forbindelsene som finnes mellom galakser, sier Amanda Wilber ved universitetet i Hamburg.

– LOFAR lar oss avdekke langt flere av disse kildene og gjøre oss i stand til å forstå hva det er som gir dem næring, sier hun.

Avdekkingen av de nye lyskildene kan også hjelpe forskerne til å forstå bedre hvordan svarte hull oppfører seg.

Svarte hull har en gravitasjonskraft som er så sterk at ikke noe slipper unna. De slipper ut stråling når de sluker andre objekter med stor masse, som stjerner og galakser.

Den nye observasjonsmetoden kan gjøre astronomer i stand til å sammenligne svarte hull over tid for å se hvordan de dannes og utvikler seg, forklarer Tasse.

– Hvis man ser på et aktivt svart hull, forsvinner strålingen etter flere millioner av år, og man kan ikke se strålingen med høyere lysfrekvens, sier han.

– Men ved lavere frekvens fortsetter de å sende ut stråling i hundrevis av millioner av år, som gjør oss i stand til å se langt eldre elektroner, forklarer han.

Hubble-teleskopet har tatt bilder som astronomer mener gir grunnlag for å si at det finnes over 100 milliarder galakser i universet.

Selv om mange av dem er for gamle eller for fjerne til å ha blitt observert ved å bruke tradisjonelle metoder.

LOFAR-observasjonenes «kart», som nå er omtalt i tidsskriftet Astronomy & Astrophysics, omfatter informasjon som tilsvarer 10 millioner DVD-plater, men som likevel ikke dekker mer enn 2 prosent av himmelen.

LOFAR-teleskopet mottar data fra et europeisk nettverk av radioteleskoper i sju land. Til sammen utgjør nettverket en satellittantenne som måler 1.300 kilometer i diameter.

Forskerne bak prosjektet planlegger å utarbeide høyoppløselige bilder av hele den nordlige himmelen, noe som kan avdekke rundt 15 millioner til nå ukjente kilder for radiostråling.

– De eldste objektene i universet er rundt 11–12 milliarder lysår gamle, så vi kommer til å få se langt flere av disse objektene, sier Tasse.

Ja, men min gode venn, Tasse. Jorda går jo snart under! Se acabó para todas las personas! Har du ikke forstått dette, du? At du forsker på grunn av at du fornekter det åpenbare? Du lever i en løgn inne i en gåte, osv…du kjenner den?

Det må jaggu være nok nå! Og dét gjelder dere i NTB også.

En siste ting: Dersom jorda går under, mennesker og dyr og planter dør, hva skal da universet kunne brukes til da, da…? Forsvinner det også?

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.